Dr. Minik Lajos szakmai önéletrajz

50 éve kerültem kapcsolatba és szerettem meg az egészségügyet. Egészségmegtartó, betegségmegelőző, majd tényleges gyógyító tevékenységet végeztem.

Az összegyűjtött szakmai tapasztalataim segítségével szeretném magánrendelésemen kezelni és gyógyuláshoz segíteni betegeimet. Külön figyelve arra, hogy a betegség okozta életmódbeli változásokat, zavarokat, a kísérő pszichés problémákat a lehető leggyorsabban és a lehető legjobb eredménnyel oldjuk meg.

Sebészeti és traumatológiai szakvizsgával rendelkezem, 20 évet dolgoztam traumatológiai osztályon beosztott orvos, majd másod főorvosként. 15 évet  1995-től 2010-ig traumatológiai osztályvezető főorvosként töltöttem el Dunaújvárosban.

A csonttörések konzervatív és műtéti kezelésének változatait végeztem és oktattam. Hazai és külföldi továbbképzéseken és tanulmányutakon bővítettem ismereteim a töréskezelés, az ízületi sérülések ellátása, arthroscopos -izületi tükrözéses-, és nyílt műtétek, nagyízületi protetizálás a csípő, térd, könyök terén.  Ezeket a műtéteket jelenleg is végzem. Jelenleg nyugdíjasként, szabadfoglalkozású osztályvezető főorvosként végzek még traumatológiai osztályon szakrendelést és műtéti beavatkozásokat.

A tevékenységek végzéséhez az alábbi szakvizsgákkal rendelkezem:

  • Általános sebészeti szakvizsga 1973 (okl száma: 689/1973)
  • Traumatológiai szakvizsga 1977 (okl száma: 305/1977)

Lágylézeres, lökéshullám terápiás továbbképző tanfolyamon vettem részt. A mozgásszervi panaszokkal jelentkező betegeknél a fenti beavatkozások mellett kiegészítő lehetőségként gyógytornász bevonása is biztosított.